Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΑΕΚ - Νίκη Αιγινίου αύριο στις 20.00/ Διαιτητές: Μυλωνάκης, Μαρκάτσας, Παρατηρητής: Ανδρονικίδης, Επόπτες: Τσάκας, Αντωνόπουλος, Γραμματεία: Λιάκου


Το πρώτο τους ραντεβού στην Volleyleague ΟΠΑΠ έχουν κλείσει για αύριο Σάββατο (23/11, 20.00) η ΑΕΚ και η Νίκη Αιγινίου στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής. Η «Ενωση» τρεις ημέρες μετά την πρόκριση της στο φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» θέλει να κάνει «νέα αρχή» και στο
πρωτάθλημα κλείνοντας την κακή παρένθεση από τρεις συνεχόμενες ήττες.
Η ΑΕΚ έχει χάσει από Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη, Λαμία στη Γλυφάδα και Φοίνικα στη Σύρο, δηλαδή, τις υπόλοιπες ομάδες που συμπληρώνουν το παζλ  στο φάιναλ-4 Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς».Η ΑΕΚ έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης στο πρωτάθλημα σχεδόν ένα μήνα, από τις 26 Οκτωβρίου όταν νίκησε τον Παναθηναϊκό 3-0 σετ στη Γλυφάδα.
«Αντίπαλος ο εαυτός μας»
Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για την ΑΕΚ και ο προπονητής της «Ένωσης» Γιώργος Κλαρούδας δήλωσε:
«To παιχνίδι θεωρητικά είναι εύκολο αλλά εμείς  πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με την δέουσα σοβαρότητα.  Στο συγκεκριμένο ματς βασικός αντίπαλος δε είναι τόσο το Αιγίνιο όσο ο  εαυτός μας.  Χρειάζεται να σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας σε υψηλό επίπεδο και να συνεχίσουμε να κάνουμε εμφανίσεις ανάλογες με αυτή στο Λιγκ Καπ κόντρα στην Κηφισιά. Το πρόγραμμά μας είναι δύσκολο στη συνέχεια καθώς ακολουθούν οι αγώνες με την Κηφισιά εκτός έδρας και τον Ολυμπιακό στη Γλυφάδα. Συνεπώς εκτός από τους 3 βαθμούς, που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε νέα αρχή στο πρωτάθλημα θέλουμε στο ματς με το Αιγίνιο, αφενός να πιστοποιήσουμε την ανοδική πορεία της ομάδας, αφετέρου να δώσουμε χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ μέχρι τώρα».
«Η ΑΕΚ το φαβορί»
Σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η Νίκη Αιγινίου καθώς προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες με την Παναχαϊκή στην Πάτρα και τον Παμβοχαϊκό στο Αιγίνιο και θέλει να τριτώσει τα θετικά αποτελέσματα. Θα απουσιάσει ο τραυματίας Γκορίδης (έχει πάθει βαρύ διάστρεμμα).
Ο προπονητής της Νίκης Αιγινίου Γιάννης Μέλκας την Τετάρτη τεστάρησε την ομάδα του στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ όπου ηττήθηκε 3-0 σετ. Για τον αγώνα με την ΑΕΚ δήλωσε: «Η ΑΕΚ είναι σίγουρα το φαβορί. Είναι ομάδα που βρίσκεται πιο πάνω από εμάς στο μπάτζετ, στην ποιότητα και στους στόχους. Προέρχεται από την πρόκριση στο Λιγκ Καπ και την καλή εμφάνιση με την Κηφισιά κι αυτό την βοηθάει. Επιπλέον έχει 3 ήττες στο πρωτάθλημα και θέλει νίκη για να μη μείνει εκτός στόχων. Εμείς έχουμε καλή ψυχολογία μετά τις δύο νίκες που έχουμε κάνει και τη συγκομιδή 6 βαθμών. Ακόμα έχουμε δρόμο μπροστά μας. Εχουμε ετοιμάσει την τακτική μας. Θέλουμε να σταματήσουμε τον Παγιάν αν και η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να παίξει με πολλά και διαφορετικά σχήματα. Στο φιλικό που δώσαμε με τον ΠΑΟΚ δοκίμασα ορισμένα νέα στοιχεία αλλά ακόμα θέλουμε χρόνο για να τα καθιερώσουμε».
Δύο νίκες στην Α2 η Νίκη Αιγινίου
Στο παρελθόν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν δύο φορές την περίοδο 2010-11 στο πρωτάθλημα Α2 ανδρών όταν η ΑΕΚ βρίσκονταν σε κακή κατάσταση και υποβιβάστηκε στη Β΄Εθνική. Η ομάδα του Αιγινίου σημείωσε δύο νίκες με 3-2 σετ.
Πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ 2013-14
(7η αγωνιστική)
Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013
Γυμναστηριο Γλυφάδας 20.00: ΑΕΚ - ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Μαρκάτσας, Παρατηρητής: Ανδρονικίδης, Επόπτες: Τσάκας, Αντωνόπουλος, Γραμματεία: Λιάκου

Η ιστορία των αναμετρήσεων ΑΕΚ - Νίκη Αιγινίου
2013-14

Volleyleague 18η Νίκη Αιγινίου - ΑΕΚ
23/11/2013: Volleyleague ΑΕΚ - Νίκη Αγινίου
2010-11
30/04/2011: Α2 Ανδρών 22η ΑΕΚ - Νίκη Αιγινίου 2-3 (17-25, 19-25, 25-19, 25-21, 13-15)
29/01/2011: Α2 Ανδρών 11η Νίκη Αιγινίου - ΑΕΚ 3-2 (25-23, 17-25, 25-17, 19-25, 15-13)


Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής, οι διαιτητές και η TV
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου