Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Το ταξίδι της ΝΙΚΗΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥ στην Α1Η Νίκη Αιγινίου είχε θέσει εδώ και χρόνια, ως στόχο της, να παίξει βόλεϊ υψηλού επιπέδου προωθώντας παράλληλα νέα παιδιά του Αιγινίου και της ευρύτερης περιοχής στην ανδρική της ομάδα. Σε γενικές γραμμές ο στόχος της επιτεύχθηκε, μια και η ομάδα μας αγωνίστηκε στη Volleyleague για δύο χρόνια κερδίζοντας τον σεβασμό και την εκτίμηση όλης της υγιούς κοινωνίας του βόλεϊ, έχοντας τον δεύτερο χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας κατά την αγωνιστική περίοδο 2012-13 και τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας το 2013-14.
Το επιστέγασμα όλης αυτής της προσπάθειας είναι απόρροια της συλλογικής δουλειάς που γίνεται από το Δ.Σ. του συλλόγου. Ένα Δ.Σ. του οποίου οι παράγοντες δεν ξέρουνε τι σημαίνει ατομική προβολή, τι σημαίνει προσφορά με δόλο, τι σημαίνει «εγώ». Ένα Δ.Σ. του οποίου οι παράγοντες γνωρίζουνε πολύ καλά τι σημαίνει ομάδα, τι σημαίνει άδολη προσφορά, τι σημαίνει εμείς. Το κίνητρο όλων μας είναι η προβολή του αθλήματος στον τόπο μας, η προώθηση νέων παιδιών στην ελληνική πετοσφαίριση και κατ’ επέκταση η αθλητική αναγνώριση του Αιγινίου πανελληνίως.
Το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της ομάδος, όπως είναι φυσικό, πέρασε και στους αλλοδαπούς αθλητές μας· οι οποίοι αγαπήσανε την ομάδα και το Αιγίνιο θεωρώντας το δεύτερο σπίτι τους. Ακόμα και τώρα, αλλοδαποί αθλητές που περάσανε από τον σύλλογο μας από χώρες όπως, η Κολομβία, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο, Η.Π.Α., Καναδά, Σουηδία επικοινωνούν με αθλητικούς παράγοντες, αθλητές, μέλη της τοπικής (και όχι μόνο) κοινωνίας, εκφράζοντας το ενδιαφέρον τους για την πορεία του συλλόγου και το Αιγίνιο.
Το καλοκαίρι της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, ο σύλλογος μας ανέλαβε το ρίσκο να κατέβει με νέα και ταλαντούχα παιδιά που παρ’ ότι έκανε επτά νίκες, κερδίζοντας δηλαδή ένα στα τρία παιχνίδια στην κανονική περίοδο, η ομάδα μας δεν κατόρθωσε να κρατηθεί στην υψηλότερη κατηγορία. Λειτουργήσαμε με βάση το budget που προϋπολογίσαμε, ώστε να είμαστε οικονομικά συνεπείς  και παράλληλα να μην δημιουργήσουμε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, πράγμα που έπραξαν κάποιες άλλες ομάδες.
Αγωνιστήκαμε , όλα αυτά τα χρόνια, με συνέπεια, ήθος και αξιοπρέπεια. Ο μεγαλύτερος στόχος, λοιπόν, το να μπολιάσουμε το Αιγινιώτικο βόλεϊ με ντόπιους αθλητές, επετεύχθη και αυτό αποδεικνύεται με την παρουσία δύο εξαιρετικά ταλαντούχων δίμετρων αθλητών μας στα εθνικά συγκροτήματα παίδων και εφήβων (Βουλκίδης Θεόδωρος, 18 ετών, 2μ. ύψος / Παπαλεξίου Γεώργιος, 15 ετών, 2μ.). Παρ’ όλα αυτά, οι συγκεκριμένοι αθλητές, όπως και οι συναθλητές τους στον σύλλογο, δε μπορέσανε να αγωνιστούν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων, αν και κερδίσανε όλα τα πρωταθλήματα της ΕΣ.ΠΕ.Μ. σε επίπεδο εφήβων, παίδων και παμπαίδων.
Για τη νέα αγωνιστική περίοδο στην Α2 εθνική κατηγορία, ο σύλλογος μας είναι «καταδικασμένος» να πρωταγωνιστήσει και πάλι, έχοντας στις τάξεις του ένα αξιόμαχο σύνολο νεαρών αθλητών θέτοντας ως στόχο παράλληλα με τον πρωταθλητισμό και την διαρκή αγωνιστική τους βελτίωση. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους βασικούς χορηγούς μας, τις εταιρίες : «Σπύρος Ανδριώτης Α.Ε.», «Ελληνικά Μάρκετ», «ΤΟΠ ΓΚΑΖ Α.Ε.», «Εκκοκκιστήρια Βάμβακος – Πατσιάνης», «Κεσκινίδου Μαρία – Πρατήριο υγραερίου» καθώς και τους: «Δήμο Αιγινίου», «Επιμελητήριο Πιερίας», «Καφέ – μπαρ PRIVE», «Guest House POLIS HOTEL», «Λεωνίδης Βασίλειος & ΣΙΑ Ο.Ε.», «ΠΑΕ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ», «OLYMPIA ELECTRONICS», «Ματσκίδης Ισίδωρος –Εμπόριο Αγροτικών Προϊόντων», «Αρτοποιείο FURNUS -  Παπάζογλου Νικόλαος», «Μπαλιόπουλος Βασίλειος –EUROPE GAS», «Κουρέας Δήμος – Ηλεκτρικά είδη», «Γκασνάκης Γεώργιος – Ελαστικά», «Μούμος Νικόλαος – Ηλεκτρολογικά», «Γυμναστήριο POSITIVE -  Σταύρου Σωτήρης», «Ταβέρνα ΑΛΕΚΤΩΡ – Σταυρούδης Γιώργος», «Ζορμπάς Φώτης – INOX»,  «Φαστ Φουντ ΜΑΝΤΖΑΡΕ – Κουρέας Αντώνης», «Ψαροταβέρνα – ΣΤΕΛΙΟΣ», «Ψαροταβέρνα – ΝΙΚΟΣ», «Βουλκίδου Ελένη Λογίστρια», «ΒΙΟΕΞΕΤΑΣΗ – Αναστασόπουλος Νίκος», «Καζάς Παναγιώτης – Εκτελωνισμοί», «Χατζηγεωργίου Γεώργιος – Εμπορία ξυλείας», «Super Market AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ», «Μάρμαρα – Σερδάρης Βασίλειος», «Καφέ – Μπαρ ΠΛΑΤΕΙΑ», «GINOX – Επαγγελματικά ψυγεία», «Παπάζογλου Δημήτριος», «Σαμαρας SPORT», «Ντασταμανης Ιωάννης – Γεωπόνος»,    «Αίθουσα δεξιώσεων ΓΥΑΛΟΣ», «HELIOENERGY» «Βαλταδόρος Δημήτριος», «Νερά ΔΡΟΣΙΑ», «Νερά – ΒΙΚΟΣ», όλα τα φίλαθλα μέλη της τοπικής κοινωνίας για την εν γένει στήριξη τους, όπως επίσης και τους ανθρώπους που εργάζονται στη Ε.Σ.Α.Π. Κα Μπούρα, Κο Παπαδόπουλο, Κο Κερκινέ, Κο Παπαγεωργίου, Κο Ασημακόπουλο, τον νομικό εκπρόσωπο Κο Χρήστο Ηλιάδη και, τέλος, τους εκπροσώπους όλων των σωματείων στην ένωση για την άριστη συνεργασία τους στη διάρκεια των τελευταίων δύο χρόνων.  

        Για τον ΜΑΣ ΝΙΚΗ
             Ο Πρόεδρος
         Δημήτριος Αυλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου