Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Έξω από το Ευρωπαϊκό Λιγκ 2013 οι Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών!

Εκτός Ευρωπαϊκού Λιγκ για το 2013 θα μείνουν οι Εθνικές ομάδες βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών. Η ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής έληξε στις 8 Ιανουαρίου και η ΕΟΠΕ απάντησε αρνητικά στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία. Είναι η πρώτη φορά που οι Εθνικές ομάδες δεν θα λάβουν μέρος στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Η απόφαση για την αποχώρηση των Εθνικών ομάδων έχει ληφθεί στο ΔΣ του Δεκεμβρίου αλλά κρατήθηκε μυστική. Στο ΔΣ του Σαββάτου 12/1 θα επικυρωθεί.
Οι λόγοι αποχώρησης είναι οικονομικοί καθώς η διοίκηση της ΕΟΠΕ εκτιμά πως τα 300.000 Ευρώ που κοστίζει η συμμετοχή των Εθνικών ομάδων στη συγκεκριμένη διοργάνωση θα αξιοποιηθούν σε άλλες δραστηριότητες...

Μετά από συνεννόηση με τους ομοσπονδιακούς προπονητές Αλέκο Λεώνη, Σωτήρη Δρίκο θα δοθεί βάρος στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στους αγώνες μπαράζ με το Βέλγιο καθώς και στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Επίσης θα αναβαθμιστεί η παρουσία της Εθνικής Ανδρών στους Μεσογειακούς Αγώνες κι αν υπάρχει πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα γίνει πλήρης προετοιμασία το καλοκαίρι. Μάλιστα οι ομοσπονδιακοί προπονητές προετοιμάζουν περιοδεία σε Ιταλία και Γαλλία για να παρακολουθήσουν και να μιλήσουν με τους διεθνείς παίκτες που αγωνίζονται στα συγκεκριμένα πρωταθλήματα.

Για την συμμετοχή της Εθνικής γυναικών κρίθηκε πως η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Λιγκ θα είναι πολυτέλεια ειδικά εάν η Εθνική Κορασίδων προκριθεί και στα τελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ταϊλάνδης μέσω της 6αδας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνει τον Απρίλιο σε Σερβία – Μαυροβούνιο καθώς οι διεθνείς της Κορασίδων αποτελούν και τη βάση της Εθνικής Γυναικών που επίσης θα αγωνιστεί στους Μεσογειακούς Αγώνες. 
 
volleynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου